Závěrečná zpráva vedoucího družstva juniorů 2022



V sobotu 24. 9. 2022 družstvo juniorů v Mladé Boleslavi bojovalo o, po delší době, solidní výsledek na mistrovství republiky družstev. Počet členů činil patnáct, o sedm méně nežli na začátku sezóny v krajských kolech. Prim v družstvu hráli vrhači, běžci a sprinter. Chyběli nám skokani všemi směry a překážkáři na krátkou a střední vzdálenost. Počasí vyšlo skvěle, takže nic nebránilo si závěrem sezóny zlepšit svá osobní maxima. Na prvním, nejlépe bodovaném místě doběhl Kryštof Alexa v běhu na 3000 m, bylo to jediné vítězství našich závodníků. Na druhém nejlépe bodovaném místě doběhl Marián Dražan na trojce-nejdelších překážkách. Třetí místa obsadili ve svých disciplínách Kryštof Hrazdira, hod kladivem a Vojtěch Vopalecký v hodu diskem v osobáku 49,87 m. Běžci tentokrát bodově vyšli lépe a bodů získali více než vrhači. Ti, kromě Vojty, byli lehce z formy. Na druhé straně spektra jsme měli čtyři nebodující závodníky. To, s neobsazenými disciplínami (1500 m, dálka, výška, tyč, oštěp, 400 m př.), předurčilo výkon na který jsme mohli dosáhnout. Vybojovali jsme solidní páté místo před Hradcem Králové o čtrnáct bodů a o šestnáct bodů za čtvrtým, kterým byla Dukla Praha. Nejobětavějším členem družstva byl Štěpán Tesař. Zkusil zaběhnout trojku překážek a byly z toho tři solidní body.

Závěrem si dovolím poznamenat, že je čím dál složitější odhadovat kolik členů družstva se na kole sejde a kolik jich pojede autobusem. To první se dá, pokud je závodník přihlášen, vyřešit škrtem, to druhé už je horší a klub to stojí nemalé prostředky. V padesátimístném buse je luxus převážet šestnáct závodníků-závodnic a tři trenéry, obzvlášť potom co nás s cenami asi čeká příští rok.

Závěrem přeji odcházejícím z kategorie hodně štěstí v kadetech, případně seniorech a těm kteří věkově poskočí do druhého roku chuť do práce, aby plnohodnotně převzali žezlo po těch co již nebudou.

 

V Kladně 26. 9. 2022

Voňavka Marek

Vedoucí družstva juniorů

Vydáno Úterý 27. 09. 2022